För god vårdhygien

Rekal erbjuder en unik helhetslösning för att säkerställa medicinska hygienkrav.

En stor andel av de vårdrelaterade smittorna och infektionerna kan undvikas genom kunskap och utbildning av sjukvårdspersonal samt genom bruk av rätt desinfektionsmedel, rengöringsmedel och luftrengöringsmetoder.

För den enskilda patienten kan vårdrelaterad smitta innebära insjuknande i mycket svårbehandlade infektioner som kan medföra långvariga sjukdomsperioder. God vårdhygien borgar även för minskad användning av antibiotika och därmed minskad antibiotikaresistens.
En del i arbetet med att förebygga smittspridning och infektioner är att säkerställa desinfektionsapparaturens funktion genom så kallad validering.

Sedan 1987 har vi försett sjukvården med effektiva rengörings- och desinfektionssystem som genom egen forskning och produktutveckling ständigt har förädlats och anpassats efter vårdhygieniska behov och krav.

Rekal är också generalagent för franska Soluscope endoskopidiskar som är världsledande inom segmentet endoskopidisk. Förutom egentillverkade kemikalier marknadsför och säljer vi också några av Europas mest kända varumärken inom desinfektion, bland andra Dr Weigert och Schülke Mayr.
Vi är dessutom generalagent för finska Franke som tillverkar DEKO disk- och spoldesinfektorer.